Ingredienser i HIKE:

Alle ingredienser som indgår i HIKE er nøje udvalgt, således at maden er sammensat efter de bedste principper og anbefalinger. Vi bruger kun råvarer af en kvalitet, som også kan bruges til menneskelig ernæring, samtidig stræber vi efter at finde vores råvarer så lokalt som muligt.

 

Kylling/kalkun/lam/and/æg & årstidens havfisk

Proteiner er kroppens byggesten, og de er i høj grad vigtige for genopbygningen af kroppens celler. Proteinerne i HIKE er af særlig god kvalitet, da vi anvender kylling/kalkun/lam/and/æg & årstidens havfisk i maden, hvis proteiner alle har en højere optagelighed end proteinerne i svine- og oksekød. Kroppen anvender protein til opbygning og reparation af bl.a. knogler, muskler, bindevæv, dannelsen af blodlegemer, dannelsen af antistoffer og et stærkt immunforsvar.

Kylling/ kalkun & and: Vi prioriterer altid friske råvarer i en høj kvalitet og om muligt gerne fra fritgående besætninger.

Æg: Vores æg kommer altid fra fritgående besætninger.

Lam: Lammekødet kommer fra fritgående norske lam.  

Årstidens havfisk: Fiskene fanges ved bæredygtigt fiskeri i havene omkring Danmark og Norge. 

Blodmel

Tørret kyllingeblod med et højt indhold af animalsk protein og et højt indhold af organisk bundet jern fra hæmoglobin. Hjælper med til at forbedre pelskvaliteten. Det styrker også muskelmassen hos hårdtarbejdende dyr; som væddeløbs-, jagt og ung-hunde samt drægtige tæver.

Fiskeolie

Fiskeeolie fra havene omkring Danmark er den bedste kilde til essentielle omega-3 fedtsyrer, der hjælper med normal funktion af hud og pels.

Raps olie

Til forskel fra andre planteolier indeholder rapsolie både omega 3 og 6 fedtsyrer, og adskiller sig også ved at indeholde større mængder af alfa-linolensyre, som er en af de essentielle fedtsyrer. Når olien koldpresses, bevares både det høje indhold af omega 3 og 6 samt indholdet af naturligt E-vitamin. 

Hvede/majs/ris

Korn som hvede, majs og ris giver præcis den rigtige balance af energi og fibre. Kulhydrater i korn giver hunden energi og stabilitet i blodsukkeret, så den er lige så interesseret i gåture som du selv. Fibre hjælper kroppen med at optage næringsstoffer, og hjælper også med at holde dem konstante. 

Byg

Byg er en kornsort med et meget lavt glykæmisk indeks, som bidrager til at stabilisere blodsukkeret efter et måltid.

Ærter

Indeholder kulhydrater, fibre og protein. Høj optageligehed og fuld af vitamin B og C, samt et stærkt antioxidant.

Kartoffel

Når kartoflen er kogt er det et høj optageligt kulhydrat. Indeholder kalium som er vigtigt for sunde muskler, immunforsvaret og hjælper til med at omdanne mad til energi.

Lucerne

Er også kendt som Alfalfa, en flerårig blomsterplante af ærtefamilien, som dyrkes som vigtig foderafgrøde i mange lande verden over. Kødædere som hunde indtager naturligt planten når den tager byttedyrenes maveindhold. Lucerne er kendt som en meget pålidelig kilde til vitamin E. Desuden er urten rig på vitamin K.

Roefibre

Fibre fra roe virker især ved at stimulere tarmsystemet, og de understøtter også fordøjelsen som prebiotika.

Cikorieinulin

Er prebiotika som stimulerer væksten af gode tarmbakterier, hvorved fordøjelsen forbedres.

Ølgær

En god kilde til naturlige B-vitaminer og indeholder blandt andet store mængder Cholinchlorid, som er et essentielt næringsstof og er nødvendig for cellernes, hjernens, musklerne og leverens normale funktion. B-vitaminer er blandt andet godt for hud, pels, trædepuder og negle.

Lecithin

Er en del af alle cellemembraner og gavner især ved at understøtte hudens funktion og bidrager til en skinnende pels.

Glucosamin og chondroitin (sulfat)

Understøtter normal led funktion. Medvirker sammen med C-vitamin til at forebygge og lindre gigt, samt de mindre ledskader, som den ældre eller overvægtige hund ofte kommer ud for.

DL-methionin

Delvist forebyggende mod urinvejssten, struvitsten & krystaller (urinforsurende diæt).

Chelateret (organisk) selen

Chelateret er selen der er bundet til aminosyren methionin. Selen er et livsvigtigt mineral med antioxidant-effekt. Selen beskytter kroppen mod infektioner, styrker immunforsvaret og nedsætter risikoen for kræft.  Selen bidrager desuden til et velfungerende kredsløb. 

Natriumklorid

Eller bare salt. Er en vigtig elektrolyt der bruges i kroppens væskebalance.

Calciumcarbonat

Eller kridt er et mineralsk tilskud af kalk. For at få forholdet mellem kalk og fosfor helt optimalt suppleres kosten med ekstra kalk. Calcium bruges til udvikling af sunde knogler.

Dicalciumfosfat

Er et tilskud af to dele kalk til 1 del fosfor. Bruges til at balancere foderets indhold af disse to mineraler. Både kalk og fosfor er vigtige for opbyggelse og vedligeholdelse af sunde knogler. Forholdet mellem de to mineraler er lige så vigtigt som kostens faktiske indhold.

Kaliumklorid

Tilsættes for at sikre tilstrækkeligt med kalium i kosten. Kalium udgør sammen med calcium, magnesium og mangan de basiske mineraler, og har således en stor betydning for kroppens syre/base balance.

Natriumfosfat

Et bæretof for fosfor, bruges til at sike balancen af kalk og fosfor. 

Vitaminer

A-vitamin

Er med til at holde hud, pels og negle sunde. Fungerer også som et antioxidant og styrker immunforsvaret, bidrager også til et godt syn.

B-vitaminer

En gruppe af vitaminer der alle har det til fælles, at behovet for dem stiger ved stress, dårlig ernæring samt ved kraftig træning, De har alle en vis antioxidant virkning og modvirker derfor ældning og kroniske sygdomme. 

Vitamin B1 (Thiamin)

Nødvendig for bevægelse i mave/tarm kanalen.
Vital for nervefunktion.
Bruges til kulhydrat og fedt omsætning, som medvirker til at øge præstationen.
Vedligeholder hjertemuskulaturens styrke.

Vitamin B2 (Riboflavin): 

Essentiel for energi omsætning.
Nødvendig for kulhydrat-, fedt- og aminosyre omsætning.
Medvirkende til omsætningen af jern.

Vitamin B3 (Niacin):

Essentiel for energi omsætning.
Essentiel for cellestofskifte.
Opretholder funktionen af hud, fordøjelseskanal og nervesystem.

Vitamin B5 (D-Pantotensyre): 

Essentiel i energi omsætning.
Vigtig for funktionen af nerveceller i hjernen.
Vigtig for hud og slimhinder.
Bruges til pigmentering af hår.

Vitamin B6 (Pyridoxin): 

Essentiel for energi omsætning.
Vigtig for dannelsen af mere end 60 enzymer.
Bruges i dannelsen af hæmoglobin, produktion af røde blodceller og antistoffer.

Vitamin B7 (Biotin):

Essentielt i dannelsen af hår og negle.
Essentiel i energi omsætning.

Vitamin B9 (Folinsyre):

Vigtig for cellevækst og celledeling.
Vigtig, sammen med Vitamin B12, i dannelsen af methionin.
Essentiel for reproduktion og vækst.
Essentiel for forebyggelse af blodlidelser.
Afgørende for fostervækst.
Vigtig for dannelsen af hæm, som er det jernholdige protein i røde blodceller.
Bruges til dannelsen af hvide blodceller.

Vitamin B12 (Cobalamin): 

Hovedvitamin i forebyggelsen af blodmangel.
Bruges i produktionen af vigtige Co-enzymer, bl.a. til omsætning af methionin (svovlholdig aminosyrer som bruges til dannelsen af keratin, en bestanddel i negle samt hår/pels). 
Virksom i knogle- og nervevæv, samt tarmceller.
Essentiel for især proteinomsætning, men også virksom i omsætning af kulhydrat og fedt.

Nogle hunde kan have gavn af et tilskud af ekstra B-vitamin, f.eks. ølgær eller B-complex. F.eks. hunde i hårdt arbejde, hunde med tendens til stress og ved pelsskifte. B-vitaminer er vandopløselige, det betyder at hunden ikke kan gemme lagre i kroppen, og overskuddet vil generelt udskilles med urinen.

C-vitamin:

(Askorbinsyre) har betydning for kroppens immunforsvar, der blandt andet beskytter mod virus og bakterier. C-vitamin fungerer også som et antioxidant, dvs. den beskytter kroppen mod frie radikaler. Hunde kan selv danne C-vitamin og har derfor ikke et ernæringsmæssigt behov herfor, men det har i mange tilfælde vist sig gavnligt at supplere kosten med ekstra C-vitamin. Især har det en god virkning på led funktionen, når det gives sammen med glucosamin og chondroitin.

D-vitamin:

D-vitamin omdannes til biologisk aktive vitaminer ved en proces i lever og nyrer. Det aktive vitamin D fremmer optagelsen af calcium fra tarmen, og er medvirkende til at calcium tilbageholdes i nyrerne. Calcium er et livsvigtigt mineral, der har betydning for mange processer i kroppen.

E-vitamin:

Er et antioxidant, som beskytter fedtstoffer og kroppens celler. E-vitamin bruges som naturligt antioxidanter i maden for at forhindre fedtet i at harske. E-vitamin medvirker ved reparation af celler, og har kræftforebyggende effekt.

 

 

Har du spørgsmål til vores råvarer er du velkommen til at kontakte vores hotline.